AK Parti, ikinci en çok oyu Kayseri’de kaybetti

AK Parti, ikinci en çok oyu Kayseri’de kaybetti
KAYSERİHABER38.COM | AK Parti, 31 Mart seçimlerinde çok fazla kan kaybı yaşadı. 30 büyükşehir arasında oran olarak ikinci en fazla oy kaybı ise Kayseri'de oldu. Bir önceki seçime göre yüzde 24,78 gerileyen AK Parti'de Memduh Büyükkılıç yüzde 38,61 oy oranıyla seçildi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri sonuçlarına göre AK Parti, Kayseri Büyükşehir seçimlerinde bir önceki seçimlere göre yüzde 24,78 oranında oy kaybı yaşadı. İlçelerde de MHP ile ittifak yapmasına rağmen Akkışla (CHP), Felahiye (CHP), Sarız (CHP) ve Tomarza'yı (İYİ Parti) kaybetti. Pınarbaşı seçimleri ise yenilenecek. 

Seçim sonuçlarına göre AK Parti, 30 büyükşehirler arasında ikinci en çok oyu Kayseri’de kaybetti. 2019 seçimlerinde yüzde 63,39 olan oy oranı son seçimde yüzde 38,61'e geriledi. Aradaki düşen oy farkı yüzde 24,78. En fazla oy kaybettiği birinci büyükşehir ise, Kahramanmaraş oldu. Ak Parti burada bir önceki seçime göre yüzde 25,19 kayıp yaşadı. 

OY KAYBININ SEBEPLERİ

AK Parti'nin Kayseri ve Türkiye genelinde gerilemesinde en büyük etkenin ekonomik sıkıntılar olduğu yorumları yapıldı. Emekli maaşlarının düşük kalması ve alım gücünün düşük olması nedeniyle seçmen, tepki olarak AK Parti'ye ve dolayısıyla adaylarına oy vermedi. Milyonlarca seçmen sandığa gitmezken, gidenlerin birçoğu da ya Yeniden Refah Partisi'ne ya da diğer partilere oy verdi. Sonucunda da ilk defa bir seçimde AK Parti, sandıktan CHP'nin gerisinde ikinci olarak çıkmış oldu. 

GÖNDER
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×
bu kısma açılan video gelece
×